2020-07-21

Från Stockholm till Hong Kong med tåg!

Hur kan man åka på långresa utan att ta flyga? Vad ska kan man tänka på när det gäller planering, packning och går det att resa ända från Stockholm till Hong Kong med tåg? Det och med mycket mer går jag igenom med dagens gäst i Evolution Show, Sophie Gripenberg!

Sugen på långresa till Sydostasien utan flyg? Häng med på ett samtal i Evolution Show där Sophie Gripenberg berättar om sin resa från Stockholm till Hong Kong med tåg! 


Vi får hänga med på resan Sophie gjorde i somras med sin fästman där de reste från Stockholm via färjan över till Talinn och sedan hela vägen genom Asien via Moskva och den berömda transsibiriska järnvägen till Peking och vidare med tåg till Hong Kong. Resan mellan Stockholm till Peking tog sex dagar och var enligt Sophie själv en makalös resa som hon verkligen kan rekommendera, mer om det i avsnittet nedan! 

Hållbarhetsinfluencern Sophie Gripenberg har rest över fem kontinenter men har senaste åren alltmer sökt efter resevägar där flyget valts bort för minskat fotavtryck och som ett led i insikten om allvaret kring klimatkrisen. Sophie är hållbarhetschef vid Röda Korset i Stockholm men driver flera andra projekt på egen hand. 

Bland annat utvecklar Sophie just nu en plattform för att påverka modebranschen till återanvändning av kläder, material och social rättvisa för arbetare inom klädindustrin, A Sustainable Closet (ungefär hur du skapar den hållbara garderoben), med en härlig hemsida ni finner här! 

Sophie har varit med i Evolution Show tidigare. Då ägnade vi ett helt avsnitt åt hur vi kan skapa en hållbar klädindustri, kika gärna på den här!  

Jag tog själv beslutet för knappt fem år sedan att slutat flyga fossilt på grund av klimatkrisen, i väntan på hållbara alternativ när det gäller luftfarten. Lyckligtvis är kommersiellt elflyg för 400 km och mer på gång bland annat tack vare svenska Heart Aerospace som jag gjort tre avsnitt om med dess grundare och VD Anders Forslund.   

I nästa avsnitt på Evolution Show berättar jag hur jag kunnat leva på mina investeringar och hur min första investering i Tesla 2011 banade vägen för andra investeringar och mitt tänkande kring disruptiva tekniker. Jag går även igenom mina tre största investeringar just nu: 
Tesla, Neonode och Einride. Har ni frågor eller funderingar ni vill jag ska beröra kring bolagen ställ gärna dem här eller i kommentatorsfältet under videon så ska jag försöka svara på dem i avsnittet. 

Så missa inte nästa veckas avsnitt av Evolution Show! 

Gillar ni Evolution Show får ni gärna tipsa andra och klicka på tummen upp då det styr algoritmerna i kanalens riktning för andra som kan vara intresserade!   

1 kommentar:

  1. Sålde mina Teslor för tidigt. Andra aktier har jag sålt för sent. Har idag mest små företag med något unikt inom energi. Ser fram mot att läsa, lyssna och njuta av dina tankar om aktieplaceringar.

    Vänliga hälsningar


    Nanotec

    SvaraRadera

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.