2019-10-10

Hur minskar vi oljeberoendet och utsläppen i hälsosektorn- inspirerande samtal med två läkare

I föregående inlägg skrev jag om mitt senaste avsnitt på Evolution Show där jag samtalade med två inspirerande personer från Läkare för Miljön som aktivt arbetar med att sprida kunskap för att minska det fossila avtrycket från hälsosektorn. 

I dagens del 2 av vårt samtal på temat klimat och hälsa tittar vi närmare på hur oljeberoendet ser ut i hälso- och sjukvårdssektorn i Sverige, USA och Indien och hur vi kan minska det fossila fotvtrycket i denna sektor. Vi tittar på såväl de material läkare använder som transporter mm.  

Barnläkaren och forskaren Staffan Mårild och läkastudenten Ellinor Berg belyser även behovet av ett helhetsperspektiv för att förstå hur försämrad hälsa så som undervikt och fetma alltmer hänger ihop med klimatförändringar och hur dessa faktorer förstärker varandra. 

Kom gärna med synpunkter så vi kan förbättra kanalen och gärna förslag på gäster ni vill vi bjuder in till studion. Överväg gärna att prenumerera på kanalen för att inte missa de senaste avsnitten när de släpps. 

Nästa avsnitt pratar jag med Robert Falck, VD och med-grundare av heta startupen Einride som utvecklar världens första helt förarlösa eldrivna lastbil som inte ens har en förarhytt. Ett bolag jag var bland de första att investera i.   

Nedan följer del 2 av mitt samtal med Staffan Mårild och Ellinor Berg på Evolution Show

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.