2021-09-24

Svenska Einride blir granne med Tesla i Austin, Linnea Kornehed i exklusiv intervju

Här kommer lite äkta fredagsmys! För vad sägs om en exklusiv längre intervju i Evolution Show med ett Europas mest omtalade bolag inom hållbarhet! Nyligen fick jag nämligen möjlighet att prata med Linnea Kornehed, en av grundarna tillika Chief Marketing Officer (CMO) för superheta svenska Einride! Under det cirka 20 min lagom långa avsnittet pratar vi bland annat om den kommande storsatsningen i USA till hösten och varför de valt att bli granne med Tesla i Austin Texas, där Einride nu ska etablera sitt huvudkontor för Nordamerika.  

Intervjun kan ses som en liten teaser till tisdag nästa vecka (28/9) när Einride kommer släppa mer info kring etableringen i USA och troligen även mer kring partners och kunder. 

Exklusiv intervju i Evolution Show med Einrides medgrundare och CMO, Linnea Kornehed!

       

I förra veckans avsnitt av Evolution Show pratade jag med Linnea Kornehed om hennes framgångsrika karriär som en av Europas mest lovande entreprenörer bland annat med utmärkelser som att komma med på Forbes 30 under 30 -lista för entreprenörer. I dagens avsnitt ägnar vi helt Einrides självkörande lastbilar, i synnerhet satsningen i USA men även en hel del kring deras samarbete med Siemens för automatisk snabbladdning av lastbilarna (filmklipp hur det går till i avsnittet med Linnea) samt om Einrides "konventionella" vanliga eldrivna lastbilar som redan rullar på svenska vägar och används av bland andra Oatly i Sverige. 

Nyligen blev det klart att världens största däck- och gummi-tillverkare, Bridgestone blir officiell partner för Einrides satsning i USA till hösten. Bridgestone har beställt 100 självkörande Einride podar och kommer bidra med däcksensorer samt däck till lastbilarna som rullar i USA. Einride kommer sköta tekniken och övervakningen av Einride-podarna som till skillnad mot Teslas Semi- lastbilar helt saknar förarhytt redan från början. 

Under samtalet berättar Linnea Kornehed även om varför det inte alls är givet att omställningen till självkörande lastbilar sker fossilfritt med el och vad som driver henne och Einride att inspirera och visa vad som är möjligt med självkörande eldrivna lastbilar utan förarhytt, redan idag! 

Jag har följt Einride nära sedan 2017 när jag fick upp ögonen för bolaget och blev en av de allra första att investera i Einride som är ett onoterat svenskt bolag. Jag äger alltså aktier i Einride.  

Hoppas avsnittet uppskattas! Dela gärna med er vad ni tänker om Einrides lastbilar i kommentatorsfältet nedan eller under videon på Evolution Show! För att bidra till ökad spridning av Evolution Show avsnitten får ni gärna trycka på gilla-knappen och förstås bli prenumeranter för att inte missa kommande avsnitt!  

Nästa gäst i Evolution Show är Anders Forslund, VD och grundare för svenska elflygsutvecklaren som är ett av världens ledande bolag inom utvecklingen av kommersiellt elflyg. Anders har varit med i Evolution Show flera gånger tidigare, senast från bolagets hangar vid Säve-flygplats. Så som dubbel-fredagsmys kan ni se även det nedan! 

Trevlig helg! 

Snart är Anders Forslund, VD och grundare av elflygsutvecklaren Heart Aerospace tillbaka som gäst i Evolution så missa inte det. Nedan uppvärmning från senast vi samtalade i Evolution Show! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.