BIODLING

Nedan har vi samlat ett antal inlägg och videos Johan gjort under sina drygt fem år som hobbybiodlare i Dalarna. Tanken är att inläggen och videoinslagen ska vara till hjälp för nybörjare och intresserade av biodling. Vi fyller på efterhand som det kommer nytt på bloggen och youtube-kanalen Olja för blåbär.

Johan har bland annat skrivit i SvD-debatt om hotet mot bina tillsammans med representanter för Sveriges Biodlares Riksförbund och biodlaren Eva Gustavsson. Se även Johan och Evas artikel i Dagens Samhälle om vilken kommun som skapar Sveriges första bi-vänliga stad.

Johan började med ett samhälle under sommaren 2014 och har nu (vintern 2017) fyra välmående samhällen varav 3 är vanliga stapelkupor och en är en så kallad topplistekupa. Johan använder endast trä eller metallredskap, använder ingen rökpust, använder gåsfjädrar istället för borste och används socker för invintring sker det i små delar (om det sker alls) och är givetvis ekologiskt. Inga onaturliga medel mot varroa används.

Biodling är fantastiskt roligt och stimulerande så häng med och börja gärna du med -förståelsen av naturens komplexitet och rikedom får en helt ny dimension när du skaffat bin!

Videos från Johans bigård i Dalarna och på Gotland' 

Inlägg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.