2016-08-05

En guidad tur i Teslas Gigabatterifabrik

För exakt en vecka sedan invigdes Teslas Gigabatterifabrik för litiumbatterier vilket vi skrev om i söndags.

Ett antal videos har nu börjat florera på tuben där media, Teslaägare och andra särskillt inbjudna lagt upp videos från guidade turer från insidan av fabriken i Reno, i delstaten Nevada där fabriken byggs.

I videon nedan som är en timme lång finns mycket att observera och fundera kring. Vi notererar till exempel att det råder febril verksamhet i fabriken där ingenjörer och verkstadsarbetare av olika slag arbetar febrilt vid produktionen redan. Byggnadsarbetar arbetar även utanför med att bygga ut fabriken trots att det är invigning, råder en mindre sandstorm och blixtar slår ner i närheten!

Under den guidade turen noterar vi bland annat rader av industribatteriet Power packs av storleken 100 kWh som i olika stadier på syns lagerhyllor och färdig på pallar. Från enskilda pack på 6,6 kWh som är storleken på hushållsbatterierna, Power Walls som vi snart även lär se i Sverige. Johan har redan talat med en svensk återförsäljare av solceller som ska sälja Power Walls i Sverige.

Ett Powerpack består av 16 st 6,6 kWh pack som sitter i rack där de enskilda packen lätt kan bytas ut om de blir dåliga och skulle något pack/batteri skadas kan de heller inte skada övriga. Att döma av antalet inslagna Powerwalls finns det redan nu ett klart intresse för dessa.

Tesla Powerwalls kan redan nu reserveras på Teslas svenska sida.

Kika på videon nedan och fundera själva. Trevlig fredag!

Detta är inte reklam och vi har inte fått någon ersättning för detta inlägg.

En sevärd guidad tur i Teslas Gigabatterifabrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.