2020-10-26

Svenska Neonodes kontaktlösa och holografiska touch är en game changer

Kolla gärna in min nya video på Evolution Show nedan, varför jag investerat i svenska Neonode, hur tekniken fungerar och vilka marknader och produkter du kan förvänta dig att se den och hur jag ser på aktie-utvecklingen framöver!

När de flesta tänker på den första "Smarta telefonen" brukar många nämna Steve Jobs numera berömda presentation från 2007 där Apples iPhone 1 visas upp. iPhone 1 beskrevs som helt revolutionerande med sin touch screen, snabba operativ-system och möjligheten att bygga otaliga applikationer för nya användar-upplevelser där smarta telefonen stod i centrum. Vi vet alla hur det gick sen.

Men få känner till, ens här i Sverige att svenska Neonode redan 2004 hade skapat en telefon, N1M som inte bara hade touch screen utan även swipe-tekniken. Detta alltså tre år före iPhone 1. 

För detta är gårdagens teknik, Neonode är idag världsledande inom en ny teknik med starka patenskydd som är minst lika banbrytande som den touch teknik som de utvecklade för den första smarta telefonen, nämligen vad de kallar contactless touch! Denna teknik möjliggör helt nya användningsområden inom kontaktlös touch holografisk design! 

I ett nytt avsnitt i Evolution Show går jag igenom hur denna mycket spännande teknik fungerar, var den används idag och vilka nya marknader jag ser för kontatklös och holografisk interface de närmaste åren.  Det råder ingen tvekan om att marknaden bara precis vaknat och insett inte bara hur cool Neonodes contactless touch är utan framförallt dess många föredelar inte minst för att undvika spridning av virus. 

Just nu installeras Neonodes så kallade touuch sensor modules i tusentals hissar i Kina som gör det möjligt att välja vilken våning du ska till utan att trycka på några fysisk knappar, istället pekar du i luften... 

Häng med in i framtiden i Evolution Show där vi tar ett helhetsgrepp på smarta energilösningar, eletriktisk mobilitet, AI (Artificiell Intelligens) och inspiration inom hållbarhet! Uppskattas innehållet, klicka gärna på tummen upp knappen för att algoritmerna ska sprida det vidare till andra intresserade och överväg förstås att bli prenumerant för att få tillgång till avsnitten så fort de kommer ut!

I nästa avsnitt av Evolution Show som släpps inom en vecka går jag igenom Solar Edge ett av mina största investeringar just nu, ett ledande bolag inom utveklingen av växelriktare som är hjärtat av alla solpanels-anläggningar och batterilager-system och en marknad som bara börjat ta fart!  

1 kommentar:

 1. Intressant med det holografiska, men idag tar nedgången på börserna överhanden. Pandemin ökar och det ger rädsla för nedstängning av företag. Borde sålt allt nyss.

  Men utvecklingen i nya kreativa företag fortsätter och världen förändras allt snabbare.

  Transporter av små varor sista kilometern av "något" kommer minska behovet av korta personliga utflykter i något ton plåt. Inköp i fysiska butiker minskar och galleriorna töms allt snabbare. Packning och adressering sker i automatiserade lager - sedan samlad transport till nära kunderna, dvs sista kilometern. "något" tar över och senare samlas de tömda "något" in för att laddas på nytt. Fast i någon mån kommer en del ting ersättas av rörliga hologram så Neonode har nästan säkert en framtid.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.