2016-09-04

Föredrag och HÅFFA-festival på lördag i Falun

På lördag anordnas HÅFFA-festivalen för tredje året i rad vid Lilltorpet precis utanför Falun. Johan kommer finnas på plats för att hålla ett föredrag och signera böcker.

HÅFFA eller Hållbar Framtid för Alla berör mycket av det vi brukar skriva om här på bloggen och som vi fördjupar oss i vår bok Olja för Blåbär-ENERGI, MAKT och HÅLLBARHET. Hur vi kan ställa om till ett fossilfritt samhälle lokalt.

Andra föredrag under festivalen ges av Hjälptill.nu Carla Dahlberg, en föreläsning om hälsa och dieter, samt en kombinerad föreläsning om landsbygdsfrågor/diskussion.

Festivalen anordnas av Falu Miljögrupp, Omställning Falun, m, fl. organisationer, Lilltorpet och drar igång på lördag 10:e september ca kl. 11.00 och pågår till ca 18.00. Gratis buss går från Åhléns/Holmtorget via Dalarnas Museum, hela dagen ToR Lilltorpet. 

På HÅFFA:s facebook-sida står bland annat följande att läsa om festivalen:
"... Människor som är intresserade och nyfikna på ”hållbar framtid för alla”, får chans att träffas och ha kul tillsammans. Den vackra naturen och parken vid Lilltorpet, är perfekt för detta. Vi samlas runt kultur, med musik, dans, teaterinslag, olika hållbara aktiviteter (social-, miljömässig och kulturell hållbarhet) och naturligtvis god mat och fika. Festivalen är för alla åldrar. I år är tanken att bjuda in till höstfest och skördefest. Vi bjuder in alla organisationer som delar våra värderingar och som vill få en chans att visa upp sig och knyta kontakter. Preliminär tid för festivalen ca 11.00 – ca 18.00. Vi anordnar loppis i samarbete med Hjälptill.nu/För Falun i Falun. Det blir musik, föreläsningar, uppträdanden och aktiviteter för alla åldrar."
Festivalen erbjuder bland annat möjligheten att köpa. byta och sälja grönsaker, frukter, örter, bär eller annat som kan säljas och köpas. Gillar du att spela musik, sjunga eller liknande finns möjlighet att höras och synas vid speakers corner. Kontakta festivalarrangör om du är intresserad att vara på plats!

Gillar man mäktiga och praktiska djur ska man heller inte missa möjligheten att träffa kravbonden Håkan Andersson som kommer vara på plats med sin vackra aredenner Rocky som kan dra de det mesta på vagn!

Johans föredrag börjar kl. 16.00 och kommer handla om möjligheterna och utmaningarna med en fossilfri omställning. Vad man kan göra som hushåll, företag och samhälle lokalt såväl som nationellt för att hantera de många omvälvande förändringar vi  nu står inför. Fokus ligger på hur vi hanterar en minskad tillgång till billig olja, klimatförändringar och samtidigt stärker krisberedskapen genom att bygga upp den gemensamma förmågan som en mer självförsörjande lokal ekonomi innebär. Exempel på hållbara transporter för framtiden lyfts fram och människor och kommuner som satsar på lokal matproduktion och så förstås lite om Johans ekologiska biodling!

Efter föredraget ges möjlighet att köpa vår bok till rabatterat pris och få den signerad av Johan på plats.


Bokens illustrationer och omslag är skapade av Anna Westin som bland annat står för illustrationerna till Sveriges Radios julkalender 2014.

Olja för Blåbär har fått många fina kommentarer och recensionerJohan Kuylenstierna, chef för Stockholm Environment Institute (SEI) skrev så här efter att ha läst vår bok:

"Detta är en bok som borde delas ut till samtliga skolelever i årskurs tre på gymnasiet – men även till samtliga riksdagsledamöter och gärna till alla företag inom Svenskt Näringsliv."

Lars Wilderäng/Cornuopia, framgångsrik författare och bakom Sveriges största blogg inom finans, ekonomi och miljö skrev:

"Mästerligt detaljerad läsning om vår tids mest akuta globala samhällsproblem."

Tidigare har vi bland annat hållit föredrag vid Stockholms Universitet om fossilfri omställning. Det föredraget kan återses på vår youtube-kanal här. Missar man föredraget vid HÅFFA på lördag kan man även se ett föredrag på samma tema av Johan i Rättvik den 20:e oktober, läs mer om det under events ovan.  

Är ni i Falun på lördag -Missa inte HÅFFA-festivalen 2016!

HÅFFA-Festival 2016, Lördag 10:e Sep vid Lilltorpet utanför Falun

1 kommentar:

  1. Är det mycket sextrakaserier på den festivalen? Jäntan som är tonåring vill gå men jag är inte säker på det. Rättviksrunkaren kanske dyker upp. Är det vakter och så.

    SvaraRadera

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.