2019-11-19

Första eldrivna lastbilarna utan förarhytt - Einrides VD om tanken bakom

I avsnitt på 24 på Evolution Show som jag är värd för, samtalade jag med Robert Falck, grundaren och VD:n bakom svenska startupen Einride. Vi pratade om företagets snabba utveckling och hur Robert gått från att vara en högpresterande student vid både Handelshögskolan och Chalmers till den entreprenör och ingenjör han är idag. Robert som även hunnit med att starta flera företag längs vägen och varit global logistikchef för Volvo Trucks.

I dagens avsnitt, del 2 med Robert Falck, pratar vi om de två helt eldrivna lastbilar som även saknar förarhytt som Einride just nu utvecklar och som satt företaget på världskartan på ett sätt som få andra bolag kommer i närheten av. Vad är tanken bakom lastbilarna som både riktar sig mot transport av gods och skogsindustrin och vad är företagets affärsmodell och hur skiljer de sig mot övriga? Det är några av de frågor jag ställer till Robert under vårt samtal.

För mig har Einride hela tiden handlat om att tänka framåt att bidra till att accelerera omställningen till fossilfria transporter i kombination med självkörande teknik. Jag blev så övertygad att jag i slutet av 2017 gjorde min första investering i Einride och äger alltså aktier i bolaget.

Kika gärna på vårt samtal nedan och kommentera gärna vad ni tycker. Vill ni vara säkra på att se samtalen så fort de kommer ut och bidra till att sprida dem, fundera gärna även på att på bli prenumerant på Evolution Show

Del 2 av mitt samtal med Robert Falck om Einrides förarlösa, eldrivna lastbilar! 

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.