2024-04-11

Solvärme med säsongslagring för samhällen och industrier

I ett nytt avsnitt av Evolution Show där jag är värd gästas jag av Absolicons VD och grundare Joakim Byström i ett samtal om den enorma potentialen med uppvärmning och energilagring med solvärme! Vi pratar bland att om varför det går utmärkt att ersätta kol och naturgas för uppvärmning av hus, större fastigheter och energikrävande industrier med högeffektiv solvärme. Jag hoppas detta kan inspirera många!

Absolicons solfångare har en verkningsgrad på hela 76,4 % och samma teknik används redan i Danmark i över 125 samhällen för året runt-uppvärmning av samhällen via fjärrvärme och säsongslagring av soluppvärmt varmvatten i "bassänger" under marken. Samma teknik ska ersätta hela Helsingfors uppvärmning som idag i huvudsak kommer från att bränna gigantiska mängder kol, fram till 2030! Företag som Carlsberg och nyligen Tetra Pak har börjat använda solvärmetekniken och fler lär följa när de inser dess fördelar både för miljön och på sikt, plånboken!

Häng med på ett spännande och hoppfullt samtal!

Del 2 med Joakim Byström kommer till helgen så missa inte det!

Kommande gäst är Heart Aerospace VD och grundare Anders Forslund i ett samtal om elflygspionjärens utveckling av ett 30-sitsigt el-hybridflygplan. Heart Aerospace är ett onoterat bolag jag investerat i. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.