2016-11-12

Inspirerande och viktig Permakulturbok på svenska

Idag var Johan på Miljötinget i Malung där han höll två föredrag och workshops om fossilfri omställning. Ungdomar, främst gymnasie-elever från hela Dalarna och Gävleborg samlades en hel helg för inspiration och samtal om vad man kan göra för att tex ställa om energisystemet bort från fossilberoendet, hur man kan arbeta med hållbar livsstil och många smarta åtgärder för att dämpa klimatförändringarna diskuterades.

Vi kommer sammanställa de många kloka tankar och idéer som ungdomarna kom fram till under de två workhopen Johan höll vid ett senare inlägg.

I detta inlägg vill vi dock tipsa om en ny handbok om permakltur på svenska som verkar mycket lovande. En bok skriven och illustrerad av Ylva Arvidson med familj. Ylva som bland annat varit skribent för tidningen OM där Johan tidigare var redaktör, har samlat sina kunskaper om permakultur i en bok som säkert många svenskar kan komma att uppskatta: Permakultur! Framtiden i din trädgård. Men för att ro projektet i hamn behövs stöd till kickstarter-kampanjen.

Ett mycket bra sätt att bidra till den fossila omställningen och Sveriges krisberedskap gör man därför genom att stödja denna mycket lovande och viktiga bok: En pedagogisk och inspirerande bok om permakultur på svenska som säkert kan sätta eld i baken även på de som tror trädgårdsodling är tråkigt och jättesvårt!

Kika på videon nedan och gå till kickstarterkampanjen nu!

 

3 kommentarer:

 1. Det nu finns en gratis distanskurs vad det gäller ett liv som permakulturist vid oregon universitetet. Den verkar vettig. Frugan läser den nu. Tillsammans med 60 andra svenskar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Berra! Intressant, tack för tipset! Ge gärna en länk så kan den som är intrsserade kika på det. Vet flera bekanta som gått distanskurser i permakulturdesign och haft mycket nytta av det.

   Mvh
   Johan

   Radera
 2. Det nu finns en gratis distanskurs vad det gäller ett liv som permakulturist vid oregon universitetet. Den verkar vettig. Frugan läser den nu. Tillsammans med 60 andra svenskar.

  SvaraRadera

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.