2016-12-23

Från science fiction till fullständigt rationellt - reflektioner från en spårbilskonferens & Miljötinget 2016

Nätverket Kompass har precis skickat ut årets sista Destination -nyhetsbrevet om hållbara transporter med fokus på Podcars. Johan har precis som i flera tidigare nyhetsbrev skrivit en längre gästartikel. Denna gång med tankar och reflektioner från Podcar City-konferensen i Antwerpen som vi fick uppdraget att bevaka och filma på plats. Resan dit gjorde vi med elbilen Tesla Model S, totalt blev det ett 10 dagars och 430 mils långt äventyr i Västeuropa.

Artikeln i Destination är även en sammanfattning av intrycken från de workshops och föredrag Johan höll vid Miljötinget 2016 i Malung där 300 engagerade ungdomar från Dalarnas- och Gävleborgs län samlades under en helg för att diskutera några av vår tids största utmaningar. Under Johans workshops visade de prov på stor kunskap och kreativitet och kom bland annat med många kloka synpunkter och idéer om hur Podcars/hållbara transporter skulle kunna användas i Sverige och hur man kan ställa om energi- och matproduktion lokalt.

Läs nyhetsbrevet och Johans artikel här.

För mer om Podcars se fliken ovan eller besök vår youtube-kanal där samtliga presentationer från konferensen finns uppladdade. Kika gärna även på besöket vi gjorde till Europas första självkörande Podcar-system i Rotterdam.

Lycka till med julförberedelserna och God Jul från oss på Olja för Blåbär!

 

2 kommentarer:

 1. Trevligt att ta del av intrycken från Miljötinget 2016, podcar och resan med Tesla. Ger positiva vibbar och trots dystra andra nyheter har vi börjat gå mot ljusare tider. Och imorgon är det julafton. Önskar fortsatt arbete för en bra utveckling och det står denna blogg tydligt för.

  God Jul

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. God Jul Nanotec! Önskar dig en ljus o varm julafton!
   Mvh
   Johan

   Radera

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.