2017-05-23

När den elektriska tystnaden kom till Stockholm

I lördags deltog vi i en elektrisk karavan där 37 olika Tesla-elbilar körde genom några av Stockholms mest kända gator. Tesla Club Sweden bjöd nämligen in Tesla-ägare och andra elbilsintresserade till klubbens årsmöte. Vi filmade det hela från en Tesla Model S.

Bilarna av modellerna Tesla Model S, Tesla Model X och Tesla Roadster samlades först utanför Teslas Service center i Infra Ciy, nära Upplands Väsby utanför Stockholm. Här fikades det och samtalades om elbilar och Tibor Blomhäll som ligger bakom Tesla Club Sweden och den läsvärda sidan om elbilar, höll ett trevligt tal.

Tibor berättade bland annat att syftet med karavanen inte främst var att visa upp Teslas flotta elbilar utan att visa Stockholmarna hur tyst staden skulle kunna vara om det bara rullade elbilar på gatorna. Vidare berättade Tibor att de närmaste dagarna kommer Tesla passera 3000 levererade elbilar i Sverige, en sammanfattning av Årsmötet finner ni här.

Tesla Club Sweden är Sveriges största klubb för elbilsägare och är öppna för alla, inte bara ägare av Teslas elbilar. Vi tackar för trevliga samtal och en härlig tur genom Stockholm.

Nedan följer vår video. Senare i veckan kommer vi följa upp med en video om ett betydligt mindre men spännande elfordon som kommer börja rulla på Stockholms gator imorgon.

Vår tur med 37 Teslor genom Stockholm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.