2018-05-30

Föredragsstips i Stockholm: Vägar till Globala målen och Personlig resa med Sophie Gripenberg

Den som befinner sig i Stockholm nästa vecka rekommenderas starkt att ta sig till ABF-huset i Stockholm. Torsdagen den 7 juni kl 18.30-20.00, dvs torsdag nästa vecka, kommer nämligen ett inspirerande föredrag om hållbar utveckling hållas av Sophie Gripenberg i Palmesalen i ABF-huset.

                 Sophie Gripenberg

Sophie Gripenberg leder ett viktigt arbete med att utveckla ett helhetstänk kring hållbar utveckling vid Röd Korset i Stockholm men har många strängar på sin lyra. Framförallt brinner hon för planetära resursfrågor ur olika perspektiv, hur vi med vår livsstil och konsumtion kan vända utvecklingen och samtidigt må bättre personligt och socialt.

Sophie har en Master i Socio-Ecological Resilience for Sustainable Development vid Stockholm Resilience Center och har även bland annat en kandidatexamen i Nationalekonomi. Sophie har rest runt i stora delar av världen och fått med sig mycket erfarenheter. Hon är väl medveten om det fotavtyck hennes resande inneburit och undersöker bland annat möjligheter att resa mindre eller helt utan flyg men likväl riktiga långresor till världens alla hörn!

Vi träffade på Sophie för ett par år sedan när hon deltog vid ett av våra föredrag i Stockholm och visade då prov på sina breda kunskaper och sitt engeagemang i de långa diskussioner som följde efter föredraget.Vid ett senare tillfälle modererade hon på ett proffessionellt sätt den paneldebatt och det föredrag vi höll vid Stockholms Universitet.

Sophie Gripenberg är även utbildad yoga-instruktör och är mycket medveten om att äta hälsosamt och på ett för planeten resursbesparande sätt generellt, detta omfattar allt från kläder till allehanda prylar och mat. Många klokar tankar och inspiration finns att hämta på Sophie Gripenbergs populära instagam-konto ni finner här.

Några punkter Sophie Gripenbergs föredrag kommer belysa är:
  • Globala målen - världens nya ramverk från ett socio-ekologiskt perspektiv i relation till nya välfärdsmått
  • Agroforestry i Kenya - leder trädplantering människor till "empowerment"?
  • Internationell migration - de allra fattigaste åker utomlands - hur och varför?
  • Nepal - fattigdomsbekämpning på lika villkor 
Vi tror många av bloggens läsare kommer uppskatta föredraget och rekommderar alltså starkt att ta sig till Palmesalen i ABF-huset torsdagen den 7 juni kl 18.30. Anmäl gärna ert intresse på facebook-sidan här.

Inspirerande föredrag av Sophie Gripenberg 7 juni kl 18.30 i ABF-huset


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.