2022-09-08

2026 kan jätte-segelfartyg frakta 7000 elbilar över Atlanten

I föregående inlägg skrev jag om Oceanbird-projektet och mitt samtal i Evolution Show med Niclas Dahl som leder AlfaWall Oceanbird, ett samarbete mellan Alfa Laval och Wallenius Willhelmsen för utvecklingen av världens största segelfartyg för frakt. 

Nu finns del två av samtalet tillgängligt på Evolution Show där jag är värd. Denna gång pratar vi om framtiden för frakt med stora segelfartyg där Oceanbird vingarna används för fartyg som byggs från grunden likt Oceanbird som byggs helt för segeldrift och blir över 200 meter långt, 40 meter brett och har 45 meter höga automatiskt nedfällbara master vingarna monterad på. Vi pratar även om hur befintliga fartyg kan byggas om för att använda Oceanbird vingar/segel och kraftigt minska utsläppen och bränsleförbrukningen. 

Häng med på ett spännande samtal om framtidens sjöfart med segel!  


Gillar ni avsnittet får ni gärna ge det en tumme upp för ökad spridning till andra som kan vara intresserade och överväg att bli prenumerant! 

I nästa avsnitt kommer jag berätta om mitt  besök till Heart Aerospace hangar vid Säve flygplats utanför Göteborg där världens första 19 sitsiga elflygplan utvecklas! Se gärna tidigare avsnitt där jag pratar med Anders Forslund, VD och grundare av Heart Aerospace. Jag har investerat i Heart Aerospace som är ett onoterat bolag. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.