2014-09-08

Privat drönare "avslöjar" Apples nya supercampus

En privatperson i Cupertino i Kalifornien har med hjälp av sin drönare filmat den senaste utvecklingen av Apples nya Campus 2. Detta bygge som när det ska stå färdigt 2016 väntas hysa 12 000 av Apples armé av anställda. En av huvudgrundarna av Apple, Steve Jobs (glöm ej Steve Wozniak!!) ska ha lämnat in ansökan om bygget strax innan han dog 2011.



Det är svårt att inte överrumplas av byggets omfattning och futuristiska framtoning men som vi skrivit om tidigare här på bloggen väcker videon även en hel del tankar om drönarnas utveckling. I en video som denna kan man se det som spännande medan någon på  Apple givetvis skriker "industrispionage!". Men drönare och automatiseringens utveckling håller på att spinna bortom de flesta människors kontroll och vetskap.  

Apple Campus 2- illustrerad av Apple
Bild: Wikimedia Commons, publik användning 

Drönaren som personen filmar med är en DJI Phantom 2 utrustad med en GoPro Hero 3 + kamera och kostar cirka 10 000 SEK att köpa i USA...som nyligen börjat tillåta privat flygning med drönare i amerikanskt luftrum. Drönaren kan ni se i tillverkarens film nedan:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.