2014-10-07

Boksläppet klart! "Olja för blåbär"

Vi kan nu avslöja att i februari 2015 släpps vår bok "Olja för blåbär"!

Fritanke förlag står för utgivningen och illustratör för boken är...en överraskning vi håller på ett tag till men personen i fråga kommer många svenskar bli bekant med under vintern, inte bara genom vår bok!Omslaget är ett smakprov på en illustration från illustratören. Omslaget kommer se annorlunda ut när väl boken ska tryckas.

Som säkert en hel del på bloggen känner till har vi länge talat om att vi, Johan Landgren och Roberth Hansson arbetat på en bok. Boken berör de teman vi skriver om här men bjuder förutom på fördjupning i frågor som Peak Oil, ekonomisk tillväxt, säkerhetspolitik och icke fossilberoende-transportlösningar även på en del överraskningar.

Bokprojektet har pågått allt sedan denna blogg drog i gång hösten 2011 och har inneburit omfattande research, datainsamling, arbete med grafer och illustrationer. Boken är skriven så att en gymnasieelev utan särskilt mycket förkunskap ska förstå den men bjuder även på nya perspektiv och detaljer som personer väl insatta i tillväxt- och resursproblematiken kan ha nytta av.

Vår förhoppning är att boken ska få fler svenskar intresserade och medvetna om resursproblematiken, i synnerhet vårt oljeberoende. Läsaren av boken kommer därför först sättas in i några av de huvudproblem vi ser framför oss, för att sedan få tips och exempel på möjliga vägar framåt som kan göra svenskar och därmed i förlängningen Sverige mindre sårbart för de stora energi- och ekonomiutmaningar som väntar.  

Mer information om boken kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.