2016-03-18

Bokmässan i Falun imorgon och Gästrecension!

Här kommer en påminnelse om Bokmässan Dalarna som börjar imorgon lördag den 19:e mars klockan 10.00 . Denna gång i Dalarnas Länsmuseum mitt i Falun, ett evenemang som pågår hela dagen fram till 16.30.

Intresset i fjol, för Dalarnas första stora bokmässa blev mycket positivt och var tillika vår första bokmässa. Vi fick då en hel del uppmärksamhet med vår orangefärgade "Olja för Blåbär"-jätteballong och förhoppningsvis även för att vår bok Olja för Blåbär-ENERGI, MAKT och HÅLLBARHET väckte intresse...

Denna gång kommer Johan finnas på plats och även denna gång kan man hålla utkik efter en orangefärgad "Olja för Blåbär" -jätteballong...Johan håller till vid bord 10 och kommer finnas på plats under hela dagen för att signera böcker och klockan 13.15 berättar Johan lite kort om boken på Speakers corner. Boken kommer säljas till rabatterat pris under mässdagen och entrén är gratis till skillnad mot bokmässan i Göteborg...som var en upplevelse!   

Kika gärna på programmet och författarlistan/utställarlistan.

Nedan en karta över Bokmässan Dalarna så som den kommer se ut i Dalarnas Museum. Bord 10 är utmärkt på kartan. :


Vår bok Olja för Blåbär-ENERGI, MAKT och HÅLLBARHET har fått många fina kommenterar och recensioner bland annat av Johan Kuylenstierna -chef för Stockholm Environment Institute (SEI) och av bloggrannen och författaren Cornucopia?/Lars WilderängBokens illustrationer och omslag är gjorda av Anna Westin som bland annat ligger bakom illustrationerna till Sveriges Radios julkalender 2014. Boken är utgiven på Fri Tanke förlag 2015 

Vi höll nyligen ett föredrag med samma tema som boken på Stockholms Universitet. ett föredrag som ni kan se i sin helhet på vår youtube-kanal.

Gästrecension!  

Nu är det klart att Författaren och Kompositören Helen Rosell kommer att delta! Jag har fått lov att läsa hennes nya bok om 'Klimatkollapsen' i förväg. 

MYCKET Intressant, uppdaterad och ovanligt rak! Om man kanske inte hinner läsa mer än en bok om klimatet kan man ta den här! Boken är späckad med både intressanta och rätt skrämmande fakta men man behöver inte bli deppig när man läser den! Det finns hopp om livet! Bokens senare del går igenom vad vi måste göra! 

Teamet runt Helen håller nu på att lägga in de färskaste uppgifterna men boken finns idag i Digitalt format. Tar du med en minnessticka kanske du får tillgång till boken direkt. Hon tar med ngt tryckt Bok-ex med.

Helen Rosell har bl.a. gjort en fin Kortfilm "Det stormar på jorden". Den visades på Earth hour med Naturskyddsföreningen i Göteborg.

Roland Fendell kommer att läsa ur ngn av barnböckerna Helen skrivit!

Sanna Landgren

Klimatrapportör och lärare                                                                
(Omställning Dalarna och Naturskyddsföreningen)    

Så om ni är i Falukrokarna på lördag så missa inte att kika förbi Bokmässan Dalarna och prata lite med Johan och de andra författarna på plats!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.