2016-03-06

Föredrag i Sågmyra på torsdag: Bin, biodling och hållbarhet

Hur hänger biodling och hållbarhet ihop och hur kommer jag igång?

På torsdag den 10:e mars håller Johan ett föredrag om binas och biodlingens betydelse.

Under evenemanget som anordnas  av IOGT-NTO i Sågmyra utanför Falun, berättar Johan om sina två första år som biodlare och tar med några av de redskap man behöver för att komma igång med biodlingen.

Tid: kl. 19.00

Plats: IOGT-NTO:s lokal på Tallholsvägen i Sågmyra -Blev en miss i adressen! Om någon åkte till Filtstigen BEKLAGAR vi detta! Vi skickade dit en från föreningen men de flesta hittade nog rätt. Om ej hör av er: johanblog@peak-oil.se

Kostnad: 50 kr/person -då ingår förfriskningar och pengarna går till föreningen.

Johan har sedan start försökt arbeta så naturligt som möjligt med bina och tex lärt sig att inte använda rökpust, använder ”bivänliga redskap” och har förutom sina traditionella stapelkupor i trä införskaffat den så kallad Topplistekupan, en ny typ av kupa som nu sprids som en löpeld bland biodlare i Sverige.

Johan berättar inte bara om bin och biodling som en del av den lokala ekonomin utan även hur det kan bidra till lokalt samarbete och skapa motståndskraft/resiliens för att hantera tider med stora utmaningar och bidra till bättre krisberedskap hos hushåll.

Vid träffen finns även möjlighet att köpa signerade exemplar av vår bok Olja för Blåbär -ENERGI, MAKT och HÅLLBARHET till rabatterat pris.     

Mer om Johans biodling kan ni läsa här.

Välkomna till en kväll om bin! 


Nedan en video Johan gjorde från sin bigård i somras, fler videos med mer detaljer om slungningen och rapport från topplistekupan kommer i sommar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.