2016-04-11

Påminnelse: Föredrag i Falu stadsbibliotek på onsdag kl 19

Här kommer en påminnelse om fördraget vi kommer hålla på onsdag den 13:e april kl 19.00 i Falu Stadsbibliotek i centrala Falun. Då talar vi om fossilfri omställning och presenterar vår bok Olja för Blåbär -ENERGI, MAKT och HÅLLBARHET.

På söndag kommer Johan även hålla ett föredrag i Naturum Dalarna, Siljansnäs om det kan ni läsa om under events ovan, mer info om det kommer även i form av ett inlägg på torsdag morgon.  

Boken har fått många fina kommenterar och recensioner som ni kan läsa om här. Omslag och illustrationer är gjorda av Anna Westin som bland annat är skaparen bakom illustrationerna till Sveriges Radios julkalender 2014.

Vi har tidigare bland annat hållit föredrag vid Stockholms Universitet, ett föredrag som kan återses i sin helhet på vår youtube-kanal.

Vi kommer prata om utmaningar, möjligheter och investeringar för den fossila omställning som samhället redan påbörjat och som måste ske i en allt snabbare takt.

Detta för att hantera det faktum att den lättutvunna/ billiga oljans tid har nått sin topp samtidigt som accelererande klimatförändringar motiverar att de fossila bränslen vi ännu inte eldat upp får förbli orörda i så hög utsträckning som är möjligt. Ett samhälle där kretsloppstänkande och balans med naturen står i centrum och oändlig tillväxt med ändliga resurser blir ett skolexempel på själva definitionen av "ohållbart".  

Efter föredraget kommer vi samtala med Anton Grenholm och Bernt Lindberg som är två av Dalarnas mest drivande personer inom omställning bort från fossilberoendet och pådrivande för olika projekt för att stärka den lokala ekonomin.

Anton är ordförande för Naturskyddsföreningen i Falun och Universitetsadjunkt i medicinsk vetenskap vid Dalarnas Högskola och har bland annat tillsammans med sin bror Simon Grenholm skrivit en mycket läsvärd debattartikel i DN om Jevons Paraodox.

Bernt Lindberg är initiativtagare till Omställning Falun och ordförande i interimsstyrelsen. Just nu är Bernt med i ledningen för en grupp som arbetar för ett  hållbarhetscentrum och en ekoby i Falu Kommun. Gruppen förbereder också en nationell hållbarhetskonferens som vi kommer skriva mer om senare i sommar.

I pausen efter vårt föredrag kommer det finnas Eko/Fairtrade fika att köpa i biblioteket.

Vi kommer sälja och signera böcker efter föredraget.

Hoppas vi ses på onsdag i Falun!

Eventet anordnas i samarbete med:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.