2016-10-15

Föredrag: Fossilfritt? -Måndag, Röda Korsets Folkhögskola i Stockholm

På måndag kommer vi vara i Stockholm för att hålla att hålla ett gemensamt föredrag vid Röda Korsets Folkhögskola i Skärholmen. Temat är "Fossilfritt" med inspiration och utmaningar hur vi i Sverige och internationellt kan minska vårt fossilberoende, särskilt oljeberoendet.

Givetvis kommer vi tala en hel del om vår intryck och tankar kring Podcars då vi nyligen besökte den internationella Podcar City -konferensen som handlade om Podcars och lösningar för hållbara masskommunikationer/transportmedel.

Elbilen och självkörande fordon som ett komplement till andra eldrivna masskommunikationer är även något vi kommer komma in på med bilder och erfarenheter från den 430 mil långa resa vi gjorde med elbilen Tesla Model S. En resa som utgick från Stockholm med huvudmålet Antwerpen i Belgien där Podcar City-konferensen ägde rum. Efter Podcar City styrde Johan elbilen vidare mot Tyskland via Frankrike, Luxemburg och Schweiz för att sedan köra hela vägen tillbaka till Stockholm igen via Danmark.

Förutom hållbara eltransporter som Podcars kommer vi även tala om behovet och möjligheterna med hållbart boende, krisberedskap och energisäkerhet med svenskt fokus men internationella inslag. Som vanligt är vi ute efter att ge ett helhetsperspektiv på energi, ekonomi och hållbarhet men hoppas framförallt på givande samtal efter föredraget.

Vår bok Olja för Blåbär-Energi, Makt och Hållbarhet som fått många fina kommentarer, kommer finnas att köpa på plats till rabatterat pris. Vi signerar förstås även böcker efter föredraget.

Föredraget anordnas i huvudsak för elever som går kursen Ledarskap för en hållbar värld vid Röda Korsets Folkhögskola i Stockholm men föredraget är öppet för allmänheten och den som önskar och har tid är därmed varmt välkommen till föredraget!

Tid & Datum: Kl. 13.15, Måndag 17:e oktober
Plats: Röda Korsets Folkhögskola, Bredholmstorget 14, Skärholmen
Lokal: Teatern

Anvisningar för hitta dit: Läs här!

Är man boende i Dalarna och intresserad av fördraget kan vi tipsa om att Johan kommer ge ett liknande föredrag vid Rättviks Kulturhus på torsdag, läs gärna mer om det under "Events" ovan.

Kanske ses vi på måndag!

Bokens omslag och illustrationer är skapade tillsammans med Anna Westin, illustratören bakom bland annat illustrationerna till Sveriges Radios julkalender 2014. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.