2016-10-18

Föredrag i Rättvik på Torsdag: Fossilfritt? -Inspiration och Utmaningar

På torsdag kommer Johan hålla ett föredrag i Rättviks Kulturhus kl 18-20 mitt i centrala Rättvik. Föredraget arrangeras i samarbete med Naturskyddsföreningen i Rättvik.

Temat är precis som i måndagens föredrag i Stockholm "Fossilfritt?" med inspiration och utmaningar hur vi i Sverige och internationellt kan minska vårt fossilberoende, särskilt oljeberoendet och bygga en lokal ekonomi som klarar framtidens utmaningar. Föredraget innehåller bland annat många exempel från vår bok Olja för Blåbär-Energi, Makt och Hållbarhet som fått många fina kommentarer.

Givetvis kommer Johan tala en hel del om intryck och tankar kring Podcars då vi nyligen besökte den internationella Podcar City -konferensen i Antwerpen som handlade om Podcars och lösningar för hållbara masskommunikationer/transportmedel.

Elbilen och självkörande fordon som ett komplement till andra eldrivna masskommunikationer är även något Johan kommer komma in på med bilder och erfarenheter från den 430 mil långa resa vi gjorde med elbilen Tesla Model S. En resa som utgick från Stockholm med huvudmålet Antwerpen i Belgien där Podcar City-konferensen ägde rum. Efter Podcar City styrde Johan elbilen vidare mot Tyskland via Frankrike, Luxemburg och Schweiz för att sedan köra hela vägen tillbaka till Stockholm igen via Danmark.

Förutom hållbara eltransporter som Podcars kommer föredraget handla om behovet och möjligheterna med hållbart boende, självförsörjning på energi lokalt, krisberedskap och energisäkerhet med svenskt fokus men även internationella inslag.

Som vanligt är vi ute efter att ge ett helhetsperspektiv på energi, ekonomi och hållbarhet men hoppas framförallt på givande samtal efter föredraget.

Johan berättar gärna även lite om sin ekologiska biodling och sin bigård i Dalarna som nu har sex samhällen varav två "bor" i så kallade topplistekupor.

Vår bok Olja för Blåbär kommer finnas att köpa på plats till rabatterat pris. Johan signerar förstås även böcker efter föredraget.

Tid & Datum: Kl. 18-20, Torsdag 20:e oktober
Plats: Rättviks Kulturhus

Anvisningar för hitta dit: Se här

Kanske ses vi på torsdag i Rättvik!

Bokens omslag och illustrationer är skapade tillsammans med Anna Westin, illustratören bakom bland annat illustrationerna till Sveriges Radios julkalender 2014. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.