2017-04-19

Nyttiga hemberedskapstips med Heidi Andersson/MSB

Armbryterskan Heidi Andersson, gift med den tidigare framgångsrike skidskytten Björn Ferry har i ett samarbete med Myndigheten för Samhälsskydd och Beredskap precis släppt en mycket pedagogisk och sevärd miniserie om hemberedskap. Nyttiga tips om vad man ska tänka på för att kommunikationen ska fungera, tillgången till rent vatten, värmehållningen och tillgången till mat i händelse av en kris så som ett längre strömavbrott.

Vi rekommenderar starkt att man kikar på de fyra delarna nedan som berör just kommunikation, vatten, värme och mat. Enkla och korta genomgångar om vad som fungerar men som säkert inte så många tänkt på men som samtidigt är självklarheter när man tänker efter. Det var det för en inte så länge sedan...

Vem vet kanske har vi influerat Heidi och Björns fossila omställning lite och väckt några tankar kring krisberedskap med vår bok Olja för Blåbär -Energi, Makt och Hållbarhet. Björn Ferry har ju läst den och uppskattade den vet vi.

Vi har skrivit mycket om krisberedskap här på bloggen genom åren och även en debattartikel i Dagens Sahälle som känns mer aktuell än någonsin.

Lär av Heidi och se om er hemberedskap!

Kommunikation


Värme


Vatten


Mat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.