2018-04-22

Hoppet om fossilfri förändring lever men vi kan inte vänta

Idag klockan 15-19 pågår klimatkonferensen "We don´t have time" som vi skrev om i tidagens inlägg. We don´t have time kommer sändas live gratis med en gedigen lista talare och inga talare får resa med flyg för att delta i Stockholm där studion sänder ifrån. VD:n och huvudgrundaren Ingmar Rentzhog i spetsen avser med detta bidra till att organisera och påskynda den globala rörelse för fossilfri omställning som krävs för att vända de accelerande klimatförändringarna.

We don´t have time har redan bland annat lyckats få ett heluppslag i Mexio City´s Metrotidning, en stad där det bor 20 miljoner människor och ett land som redan är starkt drabbat av torka och begränsad tillgång till dricksvatten. Tillägg: Nu rapporterar även DN om konferensen.

Vare sig människor erkänner människans negativa påverkan på det globala klimatet eller ej har vi gjort oss beroende av fossila bränslen, särskilt olja som är en begränsad resurs som kräver allt mer energi för att utvinna, med andra ord om så endast av detta skäl är det bråttom att ställa om. För sedan drygt tio år har världens konventionella oljeproduktion legat på ungefär samma nivå, vi har helt enkelt plockat de lågt hängande frukterma, vi har nått den billiga oljans platå vilket gör att det är bråttom att minska oljeanvändningen innan fysiska begränsingar i tillgång tvingar oss till det när produktionen börja minska år för år.

Vi rekommenderar starkt att ta er tid att följa konferensen för inspiration som kan leda till att många små eller stora steg tas mot en framtid där hållbar energiproduktion och energianvändning står i centrum för all verksamhet. Kritisk massa kan nås snabbare än många tror...Hoppet om fossilfri förändring lever!

1 kommentar:

  1. Finns någon sammanfattning?

    Vänliga hälsningar

    Nanotec

    SvaraRadera

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.