2019-05-15

Hållbara kläder och hållbart mode -inspiration med Sophie Gripenberg

Detta inlägg är signerat Johan.

Hur kan vi konsumera kläder och prylar på ett hållbart sätt utan att öka resursanvändningen och förstöra planeten? Kan vi återanvända kläder och välja kläder som håller längre och kan man fortfarande klä sig snyggt och trivsamt om man är miljömedveten? Och varför kan vi inte fortsätta att använda kläder och producera fibermassa till tyger som idag? 

Dessa och många andra frågor ställer jag till hållbarhetsinfluencern och modemedvetna Sophie Gripenberg i Evolution Show i vår studio.  

Sophie Gripenberg som jag skrivit om flera gånger tidigare här på bloggen och bland annat modererade ett föredrag jag och Roberth höll vid Stockholms universitet för några år sedan, är en person som verkligen har ett helhetsperspektiv med utgångspunkt från våra planetära gränser och resurser. 

Sophie Gripenberg har bland annat utsetts till en av 33 under 33 år som inspirerar med sitt hållbarhetsarbete i Aktuell Hållbarhet och leder hållbarhetsarbetet vid Röda Korset i Stockholm och är även hållbarhetskonsult. 

Sophie inspirerar verkligen på många sätt med sitt miljöengagemang men är även en entreprenör ut i fingerspetsarna som jag räknar med kommer bidra med mycket värdefullt inom hållbarhetsutveckling i Sverige och internationellt framöver. Vi kommer samarbete i flera program framöver vilket jag ser fram emot! 

Kika gärna på videon nedan för mer om Sophie och vad vi kan göra för att vända på utvecklingen inom klädes- och modesindustrin. 

Det går även bra att lyssna på Evolution Show avsnitten med tex SoundcloudSpotify eller Apple podcasts (via iTunes- avsnitt 4 kommer upp inom kort).  

I nästa avsnitt samtalar jag med den kreativa och miljömedvetna snickaren Leif Persson som nyligen intervjuades i Sveriges Radios program Studio 1 för sitt inspirerande arbete att renovera bland annat kök med använda men mycket hållbara och trevliga material.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.