2015-01-08

Tanter skjuter hål på tillväxten med sunt förnuft och permobil

Vad kan väl två tanter göra åt ungdomar och vuxna människor som är så djupt försjunkna i sin egen lilla värld att de inte ställer de uppenbara frågorna? När allt tycks gå snabbare och mobilerna bara blir vassare och tar upp en större del av vår icke sociala liv lyssnar väl ingen till det sunda förnuftet, allra helst på en  83-årings och på en 90-årings tankar och funderingar? Eller!?

Utstrålande charm och med humor och skarpsinne, allt som oftast rullande på elektriskt laddade permobiler, får vi följa med på bland annat en kort men innehållsrik resa till New York. The ladies (Shirley och Hilda) drar bland annat förbi ett Hot shot-möte för finanshajar på Wall Street, jo då tanterna kommer in.... Längs vägen bjuds det på hembesök hos ingen mindre än den sedan två år bortgångne hjälten, Albert Bartlett som vi skrivit om tidigare.

Frågor ställs och svaren kommer både från andra som tänkt till länge och väl och från damerna själva som till skillnad från många andra, ryckt upp huvudet ur sanden och börjat fundera hur det ser ut egentligen.

Ni vet ju vad man säger, människor kan göra skillnad! Visst, en del fnyser och säger att det bara är larv och naivitet men vem kan förneka att förändringen börjar någonstans och att de/den som påverkas faktiskt påbörjar en omställning som gör skillnad, om så i det lilla?

Har ni ännu mor- och farföräldrar i livet (eller någon annan klok gubbe eller gumma i närheten) kanske det är dags och få lite tips och råd, framtiden kanske inte bara blir tjänster och service vid datorskärmar trots allt...

Se på dokumentären och fundera själva!

Klicka på bilden eller här för att spana in damerna och deras otyg

Vi tackar författaren och bloggrannen Stellan Tengroth som bjöd på detta utsökta tips. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.