2015-11-27

Fredagsmys: Framtidsscenarier för framtida masskommunikationer

I föregående inlägg kunde ni se en video från Podcar/Personal Rapid Transport-projektet vid Spartan Superway Design Center i San Jose som Johan besökte under sin resa till Kalifornien.

Här kommer en mjukstart från Podcar City 9 konferensen i Kalifornien som pågick den 4-6 november i Mountain view, Silicon Valley. I denna inledande presentation talar Matthew Lesh om olika framtidsscenarier för hållbara masskommunikationer där Podcars/PRT-system kan vara en viktig del.
Lesh pekar även på behovet av nytänkande med en allt mer åldrande befolkning, fler rörelsehindrade och åtminstone i USA -tusentals skadade soldater som kräver transporter med flexibilitet och tillgänglighet. Allt mer uppkopplade apparater öppnar även för ett helt sätt att resa.

Presentation fokuserar inte specifikt på Podcars men det kommer mycket mer av den varan i kommande videos. Så länga får man gärna kika på talarlistan på Podarcitys site där de flesta presentationer finns som powerpoints om man är nyfiken. Ni kommer märka att det är många svenskar med och rör i podcar-grytan men det återkommer vi till i senare inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.