2015-11-05

Frön till förändring: Olja för Blåbär i finsk tidning och debattartikel i ETC

Under bokmässan i Göteborg träffade vi på en nyfiken finne som frågade mycket om boken. Denna herre visade sig vara författaren och journalisten Magnus Londen som nu har skrivit en mycket läsvärd kolumn om vår bok Olja för Blåbär -Energi, Makt och Hållbarhet i finska tidningen Samarbete eller Yhteishyvä på finska.

Londen som bland annat skrivit flera reseskildringar har verkligen fångat huvudbudskapet med vår bok på ett träffande sätt. Hur oljeberoende de flesta av oss är i vår vardag skildras på ett sätt som vi tror många kommer känna igen sig i och som säkert kan få en del att tänka både en och två gånger på hur hållbart detta är. Läs kolumnen på svenska här.    

Johan befinner sig i Kalifornien i ytterligare 1,5 vecka för att bland annat delta i konferensen Podcar city 9 som sparkar igång på allvar imorgon. Medan ni väntar på videos och reportage därifrån och från andra händelser under vistelsen kan ni läsa en debattartikel Johan fått publicerad i ETC idag med anledning av det kommande klimattoppmötet i Paris.

Vykortsbild tagen av Johan vid Fort Baker med Golden Gate-bron i bakgrunden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.