2015-11-19

Sustainergies Cup 2015

I brist på tid och i väntan på en redigering av ett stort antal videos från Johans resa till Kalifornien kommer här ett tips av en svensk konsult Johan träffade under Podcar 9 -konferensen  i Silicon Valley.

Just nu arrangeras nämligen tävlingen Sustainergies Cup 2015. Tävlingen riktar sig till studenter i Sverige med smarta idéer för hållbarhet och arrangeras av Scania, BILLERUDKORSNÄS och Trafikverket. Fram till den 16:e januari kan alla studenter i Sverige oavsett diciplin/område anmäla idéer inom framförallt tre områden:

Smarta transportlösningar

Hållbara förpackningar 

Klimatsmarta konsumentval för transporter

Tävlingsförslagen kan presenteras i videoformat, skriftligt eller på något annat kreativt sätt men måste lämnas in senast den 16:e januri.

Mer detaljer om tävlingsfrågor och anmälan finner ni via denna länk.

Vi uppmuntrar alla studenter intresserade av hållbarhet att delta i tävlingen.  

Vi får ingen ersättning för detta inlägg.  

Vi avslutar med två bilder som Johan tog under sin resa i södra Kalifornien. Nedan finner ni nämligen Moreton Bay Fig Tree, vad som anses vara USA:s största Magnoliafikon. Ett fantastiskt träd som står bredvid tågstationen i Montecito, Santa Barbara i Kalifornien. Notera hur liten Johan är på första bilden och på bild två, hur liten Johans keps är på en av de gigantiska rötter som håller trädet på plats...

Moreton Bay Fig Tree, USA;s största Magnolikafikus-träd
Bild av Johan Landgren

Rötter får en helt ny dimension här!
Bild av Johan Landgren Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.