2016-01-11

Intervju med Christer Lindström, VD 4Dialog & medgrundare Podcar City

Vi följer upp intervjun med Ron Swenson med en intervju med en av de andra medgrundarna till Podcar City -konferenserna, Christer Lindström. Under sin resa i Kalifornien i början av november deltog Johan i den nionde konferensen om så kallade Podcars/Personal Rapid Transit  (PRT) eller det som även kallas spårtaxi på svenska. Konferensen ägde rum i Silicon Valley.

Podcar City 9 -konferensen var den nionde i ordningen, den första anordnades i Uppsala 2007 och har sedan dess växelvis varit i USA och Sverige totalt 7 gånger. En Podcar City konferens har även anordnats i Tyskland.

Christer Lindström är även VD för 4Dialog, ett företag som grundades 2013 med bland annat Ron Swenson. Företaget erbjuder 4D-modeller för en hållbar stadsplanering där hållbara transporter som Podcars kan integreras med stadens boende- och livsmiljöer. Mer om 4Dialog kan läsa på företagets hemsida.  

I intervjun berättar Christer bland annat om hur han ser på den fortsatta utveckling av Podcars, bakgrunden till konferenserna och varför så många svenskar är involverade i detta snabbt framväxande transportmedel.

Se gärna även Johans artikel om Podcar City 9 -konferensen i nyhetsbrevet Destination som skriver om hållbara transporter för nätverket Kompass.  

Johans intervju med Christer Lindström finner ni nedan och på vår youtube-kanal.

Detta är ej reklam utan vi skriver om detta för att vi vill sprida kunskap om Podcars och hållbara transporter.

Intervju med Christer Lindström, VD 4Dialog & medgrundare Podcar City

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.