2018-09-18

Missa inte Podcar City 2018 i Gävle -internationell konferens i världsklass

Äntligen närmar sig årets Podcar City konferens -konferensen för den som är intresserad av självkörande transporter och smarta hållbara lösningar för kollektivtrafik och delade resor i små eller medelstora fordon! Vi talar förstås om svenskgrundade internationella konferensen Podcar City. Och i år ska den inte hållas i USA eller nere i Europa utan är tillbaka i Sverige!

För 12:e året i rad sedan starten i Uppsala 2007 anordnas Podcar City-konferensen där experter, företagsledare, forskare, studenter och transportintresserade från hela världen samlas för att dela erfarenheter och diskutera framtidens lösningar för transportnätet. Bakom konferensen står framförallt tre personer: Christer Lindström, VD för 4dialog, Magnus Hunhammar, president för International Institute of Sustainable Transportation (INIST) och svenskättade Ron Swenson -pionjären i Silicon Valley vi skrivit om tidigare.

Johan deltog i Podcar City konferensen i Silicon Valley 2015 vilket gav mersmak och ledde till att vi både tog oss till konferensen i Antwerpen 2016 som vi även fick uppdraget att filma på plats, alla videos finner ni samlade på vår svenska Olja för Blåbär kanal här. I år har vi dels fått i uppdrag att göra en introfilm till konferensen som ni finner nedan, samt vara på plats för att filma konferensen och filma den i sin helhet.

I video nedan har Johan intervjuat sex experter inom självkörande teknik, eltransporter och förstås Podcars. Bland talarna finner ni bland andra Robbert Lohmann, CCO och medgrundare av de holländska företaget 2getthere som ligger bakom Europas första självkörande eldrivna transportsystem för Podcars i Rivium Park i Rotterdam (små förarlösa minibussar som kör på dedikerade banor endast avsedda för dessa, vi har gjort video därifrån ni kan se här). 2getthere har nyligen släppt sin tredje generations Podcar (eller 3rd generation Group Rapid Transit, GRT som de kallar sina system. Dessa nya självkörande, helt eldrivna fordon kommer snart börja rulla i Rivium Business Park men kanske även i Masdar City i Abu Dhabi där 2getthere även har byggt ett Podcar-system som är mycket populärt. Men 2getthere har system på g även i Kina...

Ett annat bekant namn (särskilt inom energi och miljökretsar i USA) är Debbie Cook. Debbie har länge arbetat sida vid sida med den internationellt erkända författaren och föredragshållaren Richard Heinberg, styrelseledamot vid Post Carbon Institute -en av världens viktigaste tankesmedjor som arbetar med ett ge ett helhetsperspektiv på energi, ekonomi och ekologi med otaliga rapporter, artiklar och videos som belyser såväl klimatfrågan och Peak Oil. Debbie Cook har även suttit i styrelsen för ASPO-USA som anordnade de två fantastiska energikonferenser Johan deltog vid i Washington DC 2010 och 2011.

Ett annat namn som måste nämnas som Johan intervjuar i videon är Alexander Kyllmann, VD och grundare av Autorén Modutram i Mexico som vi vågar lova har en het nyhet att avslöja på konferensen... Så mycket kan vi säga, det händer på mycket på Podcar-fronten!

Slutligen måste vi nämna svenska Anna Pernestål Brenden, chef och forskare vid Integrated Transport Research Lab (ITRL) vid KTH i Stockholm. Anna är expert på självkörande teknik och leder och deltar i en rad spännande forskningsprojekt där självkörande teknik testas för automated and shared mobility. Anna är en av huvudtalarna vid Podcar City konferensen och kommer delta i workshops där konferensdeltagarna aktivt får brainstorma kring transportlösningar. 

Vi ser mycket fram att emot att delta vid Podcar City konferensen i Gävle i oktober, kanske ses vi där? Mer info finner ni podcarcity.org

Vi har fått betalt för att göra nedanstående video.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.