2013-05-29

JMG: Lärdomar från förr inför en ekonomi som blir mer lokal & regionalFår bli ett mini-inlägg idag i brist på tid då bokskrivandet går in i en mer intensiv fas, parallellt med en anstormande deadline för en tidningsartikel Johan skriver för en ny tidning vi kommer skriva för framöver (mer om detta nästa vecka).

Ovan finner ni en presentation av John Michael Greer (JMG), en våra favorittänkare och folkbildare när det gäller helhetsperspektivet på energi, ekologi och ekonomi och ja Peak Oil!

Presentationen är från 2011 års energikonferens i Washington DC som Johan deltog i och som anordnades av ASPO-USA. Förhoppningsvis finner ni precis som vi många godbitar att lära av inför framtiden.

Ett exempel från presentationen är dessa ord: "De som inte kan sin historia är dömda att upprepa den" eller mer precist "Den som inte känner till tidigare gjorde MISSTAG i historien är dömd att upprepa dessa". Ursprungligen är dessa kloka ord inte från John Michael Greer utan från filosofen George Santayana

Bild från John Michael Greers presentation ovan. 

Förändringar i livsstil, även när det införs i olika stor omfattning för olika människor har visat sig vara de snabbaste, enklaste och mest effektiva sättet att möta energibrist (i Sverige, tänk brist på flytande bränsle och dyrare priser på allt som importeras och distribueras runt i landet).

Kom ihåg, att gå före mot "nödutgången" är att INTE agera i panik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.