2014-07-02

Tesla Model S mest sålda elbilen i Sverige

Enligt nyligen släppt statistik från Bilsweden.se levererades fler Tesla Model S i Sverige i juni månad än övriga elbilsmodeller lyckades skrapa ihop på den svenska marknaden tillsammans. Detta är givetvis en stor framgång för Tesla Motors i Sverige och ett stort steg framåt för elbilsintresset i Sverige.

Med sina 45 levererade Tesla Model S i juni månad finns det nu 139 Tesla Model S på de svenska vägarna. Inte mycket i jämförelse med Norge där bilen redan är den mest sålda bilen, alla kategorier -elbil som oljedriven bil. I grannlandet i väst rullar redan tusentals Tesla Model S på vägarna. Men helt klart börjar det hända grejor även på den svenska elbilsmarknaden.

En fågel viskade i våra öron att Tesla Motors inom några dagar öppnar två av sina Superladdnings-stationer i Sverige ("Super" då Teslas laddningsstationer är mer än dubbelt så snabba som de övriga snabbaste laddningsstationerna på marknaden). Två stationer som ska förbinda Stockholm med Oslo. Man kan undra hur många norrmän med Model S som kommer invadera Sverige för att testa dessa stationer på hela 135 KW framöver...Det tar ju bara 30-40 min att ladda bilen till 80 % och sedan köra 25 mil i ett svep (35 mil med 100 % laddning)-gratis. Det går ju förstås oftast snabbare än så att ladda batteriet då man inte behöver vara nära noll när man stannar till vid supplerladdnings-stationerna.

De lär placeras någonstans längs E18...gissningsvis Arboga och Karlstad.

En av Teslas 98 supersnabbladdnings-stationer i USA. 

24 supersnabbladdnings-stationer finns redan i Europa. Efter Sveriges två första blir det alltså 26 i Europa. 3 finns än så länge på plats i Kina men det lär ändras tämligen snabbt då Kina är världens största bilmarknad.

Läs mer på Tesla Club Sweden om Teslas framfart i Sverige.

1 kommentar:

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.