2012-08-26

Skydd mot växande ekonomisk oro med Marc Faber


Marc Faber är född I Schweiz men har sedan 1973 utgått från Hong Kong och doktorerade vid Zurich Universitet i ekonomi (magna cum laude) endast 24 år gammal. Mellan 1978 och 1990 var Faber Managing Director för Drexel Burnham Lambert Ltd i Hong Kong. Sedan 1990 leder han dock MARC FABER LIMITED där han är investeringsrådgivare, fondförvaltare och aktiemäklare.

Faber ger varje månad ut det mycket populära nyhetsbrevet Gloom, Doom & Boom -report.

1988 kom Faber ut med boken "THE GREAT MONEY ILLUSION - THE CONFUSION OF THE CONFUSIONS" som blev en bestseller och har översatts till bl.a. japanska och kinesiska (förutom engelska). I boken analyserades 40 år av upp och nedgångar i ekonomin med analyser av Schweiz, London, New York och Hong Kong. Marc Faber sågs länge av många som en udda ”contrarian” (mindre idag) men efter att han förutsåg börskraschen 1987 fick han ett bättre erkännande (även om många konventionella ekonomer mm fortfarande inte lyssnar/förstår Faber)

I en färsk video nedan håller Marc Faber en presentation vid Hedge Funds World –Middle East 2012 i Dubai. Videon innehåller en hel del investeringstips som täcker in fastighetsbubblan i Kina/ inbromsningen i Kinas ekonomi, krisen i Europa, USA osv med många historiska exempel och även en del humor. Man behöver inte vara investerare för att se videon, den ger ett mycket intressant historiskt perspektiv och en annorlunda helhetsbild av det ekonomiska läget i världen. För oss som följer utvecklingen Kina-USA tar den även upp lite nya vinklar.

Marc Fabers nya tankar och prognoser för den globala ekonomin

Lyssna gärna även på när Marc Fabers intervjuas på Financial Sense, tex här

Trevlig söndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.