2013-09-02

Första numret av OM Omställning nu ute!

I slutet av juni kom den nystartade nättidningen OM Omställning ut med sitt provnummer. Johan var med och bidrog med sin artikel "Peak Oil-De lågt hängade frukterna är plockade"(se sida 58-59 i provnumret).

Provnumret fick ett varmt mottagande och det märks att det finns ett stort och växande intresse för frågor kring omställning, hållbarhet och framförallt, att framföra diskussioner kring ekonomi, energi och ekologi på ett sakligt sätt och med ett helhetsperspektiv. Om Omställning kommer helt klart bidra med att fylla detta tomrum i svensk media-rapportering.  

Nu har alltså första numret blivit tillgängligt och kan läsas för endast 25kr.  Med sina 86 sidor, tas man med på omvälvande och inspirerande resa genom Sverige med hjälp av otaliga färgglada bilder, illustrationer och väl genomarbetade texter som avhandlar allt från ekonomi, energi till ekologi med teman som Peak Oil, matlagning, hållbart odlande, hållbart byggande och olika lokala initiativ med människor som visar att det går att ställa om redan nu och har roligt på köpet!

Johan skrev denna gång en artikel med fokus på Sveriges energisituation, titeln denna gång löd "Sverige är som alla andra-Oljeberonde" (se sida 65-67). Hur vår ekonomi i praktiken är helt beroende av olja för att fungera men att det finns mycket som kan och måste göra framöver för att hantera en minskad tillgång till denna kraftfulla energikälla som fram till nu varit relativt billig att importera och använda i framförallt våra fordon. Att vi nu måste börja bygga en ny lokalt och regionalt producerande ekonomi som inte bygger på ekonomisk tillväxt enligt dagens modeller, då detta förutsätter fortsatt tillgång till billig olja.

Läs gärna numret och ta klivet in i framtiden genom att börja fundera i dessa banor själv och kanske inspirera eller inspireras av andra som redan börjat.  
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.