2014-03-15

Åk på hållbar semester i Sverige!

Följande inlägg är redaktionell reklam på uppdrag av Föreningen Medveten Konsumtion Sverige. Vi tar inte ut någon ersättning för detta inlägg då det ligger i linje med bloggens idéer om hållbar utveckling.  

Hur ser en hållbar semester ut i bild för dig? 

Den frågan ställer sig Föreningen Medveten Konsumtion i en nystartad Instagram-tävling. Ta en bild som beskriver en hållbar semester som du taggar på Instagram med #gröntur. Gör detta och var med och uppmärksamma och uppmuntra att det faktiskt går att tänka hållbart även i samband med semestern.

Semester behöver vi alla ibland men varför åka ända till Sydafrika eller Tanzania på safari när det faktiskt går att både tänka på miljön och plånboken genom att upptäcka Sveriges rika natur och djurliv?

Hur många har exempelvis varit nära en vild svensk Varg? 
1:a pris: Vargsafari med övernattning i Bergslagen för två personer, samt 2000 kr i tågcheckar med SJ. Totalt värde 6900 kr

2:a-5:e pris: Presentkort för valfri upplevelse från Naturens Bästa på 1000 kr, samt 1000 kr tågcheck med SJ.

Så här tävlar du:
Lägg upp din bild på en hållbar semester på Instagram och tagga den med #gröntur senast 31 mars 2014.

OBS! Din profil på Instagram måste vara offentlig för att Föreningen ska kunna se ditt tävlingsbidrag, eller ”Directa” bilden till MKSverige.

Mer om hur du tävlar hittar du genom att klicka här.

Vi på bloggen gillar Föreningen Medveten Konsumtion som är en liten förening som arbetar med de stora frågorna. Särskilt uppskattar vi föreningens grundfilosofi Reduce, Reuse, Recycle och Respect som är nyckelbitar i den omställning och det förhållningssätt till naturen vi behöver framöver.

Konsumenten kan göra mycket för att bidra till att skapa hållbarhet på riktigt. Förening Medveten Konsumtion arbetar därför med att uppmärksamma både konsumenter och producenter på hur konsumtionen påverkar miljön. Genom att bygga ett nätverk av kunskap sprids möjligheterna till förändring i en hållbar riktning.

Kika gärna på Föreningens sida och varför inte delta i tävlingen?

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.