2014-03-30

Bubblornas bubbla är fossil

Som hedgefond -förvaltaren Grant Williams brukar säga "En bubbla är en bubbla...som är en bubbla".

Omställning Falun tipsar oss om en svensk dokumentär från 2012, "Bubbles of Growth". En välgjord film om tillväxtens följder för ekonomin, naturen och vad det väcker för frågor inför framtiden. Bakom filmen står filmaren Annika Dopping.

På drygt 22 minuter hinns det med imponerande mycket utan att fokus kring huvudspåret blir suddigt. Resurserna, särskilt oljan sätter gränser för människans ekonomi och tillväxt, något som få ekonomer antingen inte förstått/fått lära sig eller helt enkelt inte vill höra.

Extra roligt att tillväxtproblematiken för en gång skulle visas på svenska av en svensk filmare.  

Förstås inga nyheter för de flesta av bloggens läsare men väl sammanfattat och väl värt en fikarast eller söndagspaus.

Trevlig söndag!

2 kommentarer:

 1. Det är det som är det hemska. Vi som läser er blogg vet, men de som borde väckas läser inte er blogg. I den så kallade demokratins namn skiner politikernas löften om vår rosiga framtid som en hägring framför väljarnas ögon. Rösta på mig, så ska ni få...., rösta på mig så lovar jag er....., rösta på mig......

  Kom med ett enda kreativt förslag om hur att väcka de som fortfarande blint rusar rakt fram. Detta inte på minsta vis sagt som kritik, utan för att alla vi som redan vet ska bli fler.

  SvaraRadera
 2. Helt rätt farfar! Man ska inte "predika" för de redan invigda, då uppnår man ingen större förändring. Kanske blir vår bok ett frö till förändring för mer än de redan insatta, det är åtminstone syftet o så den är utformad.

  mvh
  Johan

  SvaraRadera

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.