2014-08-01

Nytt sommarnummer av Om Omställning ute!

Ett nytt nummer av tidningen Om Omställning är nu ute! En tidning som Johan är en av redaktörerna för.

I detta nummer har Johan skrivit två artiklar. En om biodling ("Bin Viktigare än Hund och Katt?") nu när Johan har två egna bisamhällen i trädgården och en artikel om Rysslands nya gasavtal med Kina ("Utan Ryssland tystnar den svenska musiken"). Som vanligt bjuder tidningen på en läsvärd blandning av artiklar kring hållbarhet.

Vi kan till exempel varmt rekommendera artikeln "Slipad energilobby med mycket makt" av "Nalle" Eström. Hur användningen av egen solel och vindsnurror motarbetas i såväl EU som i USA kraftigt "påhejade" av de stora energibolagen som inte vill förlora kontrollen över sitt stabila kassaflöde...

En annan "måste läsas" artikel är Eva Petterssons "Avtal rullar ut om röda mattan för storföretagen" om USA:s flera nya superhandelsavtal bland annat det som förhandlas fram i hemlighet med EU, Transatlantic Trade and Investment Parternership (TTIP). Ett avtal skapat för multinationella företag och som går emot allt vad lokal och regional hållbarhet heter.    

Som vanligt bjuder tidningen på trevliga recept och mycket tips och råd med helhetsperspektivet energi, ekonomi och hållbarhet i sinnet.

Trevlig fredag och missa inte OM nr 4!  

OM Omställning nr 4-finns att ladda ner eller som lösnummer!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.