2015-03-11

Boksläpp och kommentarer till Olja för blåbär!

Vi kan nu äntligen meddela att vår bok Olja för blåbär snart kan beställas hos tex Adlibris, Bokus och CDON och på förlagets sida.

Lördagen den 21:a mars blir första tillfället att köpa boken och då direkt från oss när vi deltar i Dalarnas bokmässa. Bokmässan slår upp dörrarna i Falun klockan 10 och avslutas klockan 17 samma dag, det är fri entré. Kommer man till mässan får man möjlighet att köpa några av de första signerade böckerna och förstås prata lite med oss.

Nedan följer 8 kommentarer på boken av de som fått läsa manuset:

"Att skriva en bok om Peak Oil, när oljepriset halverats och världen verkar full av olja, kan verka som dålig tajming. Landgren och Hansson visar emellertid att omställningen till ett mindre fossilberoende måste ske snabbare än många tror. De skildrar på ett lättfattligt sätt alternativen ur svenskt perspektiv."
 -Björn Lindahl (Norge) oljeanalytiker Svenska Dagbladet

"Detta är en bok som borde delas ut till samtliga skolelever i årskurs tre på gymnasiet – men även till samtliga riksdagsledamöter och gärna till alla företag inom Svenskt Näringsliv." 
-Johan Kuylenstierna chef på Stockholm Environment Institute

"Mästerligt detaljerad läsning om vår tids mest akuta globala samhällsproblem."
-Lars Wilderäng/Cornucopia? författare och bloggare

"En välbehövlig och viktig bok som med logiska resonemang förklarar hur energi-läget ser ut i världen. Författarna har ett tydligt helikopterperspektiv med fakta och siffror på ett lättförståeligt sätt. En "måste-bok" för alla som vill förstå hur läget ser ut och vart vi är på väg."
-Eva Pettersson chefred. på tidningen OM omställning

"En viktig bok som beskriver vårt beroende av billig energi för att de ekonomiska hjulen ska fortsätta snurra. Alla som är intresserade av samhällets utveckling borde läsa den! Kunskap om de här frågorna ger oss en möjlighet att klara av de utmaningar vi har framför oss."
-Pär Holmgren meteorologoch författare 

"Intressant bok om oljans inflytande på världsekonomin. Fakta och utmaningar mänskligheten står inför varvas på ett pedagogiskt sätt."
-Karolina Palutko Mecéus ekonomijournalist och författare

"Att det är oljan och andra fossila bränslen som gett oss välståndet står klart. Lika klart är att det hotas av Peak Oil, eller rättare sagt av vår ovilja att förstå sammanhangen... En bra ingång att förstå dessa är Olja för blåbär."

"Landgren och Hansson visar övertygande att Peak Oil är en realitet och något som – förr än vi vill inse – kommer att påverka både säkerhetspolitik, världshandel och vår vardag."
Stellan Tengroth författare och föredragshållare

Som ni kommer notera när går in på förlagets sida eller hos bokhandlarna är nu omslaget färdigt och ser annorlunda ut, hoppas det uppskattas! Vår illustratör till omslag och illustrationer i boken är Anna Westin som bland annat gjorde illustrationerna till Sveriges Radios julkalender nu i julas.


Håll utkik på bloggen framöver och bevaka gärna boken hos bokhandlarna om ni vill köpa boken. Boken kan redan nu bevakas men lär kunna beställas runt 23-24 mars, beroende på när Förlagssystem får den stora leveransen av böcker från tryckeriet. Ett antal böcker kommer dock levereras till oss direkt som alltså blir tillgängliga vid Dalarnas bokmässa i Falun den 21:a -först till kvarn om man inte vill vänta alltså.  

Tack till alla som läser bloggen och gett oss energi att skriva denna bok. Till er som väntat på boken länge hoppas vi resultatet har varit värt ert tålamod!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.