2015-12-22

Podcars och flerfiliga cykelvägar ett svårslaget team

Johan har skrivit en artikel för nyhetsbrevet Destination om sina intryck från Podcar City 9 konferensen om hållbara transporter i Kalifornien som ägde rum i början av november. Johan var på plats och har även filmat nästan alla presentationer och gjort ett antal intervjuer.

Nyhetsbrevet Destination ges ut av Nätverket KOMPASS som är ett partipolitiskt och leverantörs-oberoende nätverk för kommuner och andra intressenter av Podars/PRT/spårbilssytem. Syftet med nätverket är att uppmuntra PRT-tekniken/spårbilar för "ett hållbart, klimatanpassat, ekonomiskt och säkert transportsystem".

För att komma till nyhetsbrevet och artikeln, klicka här!

Nedan finner ni de två senaste presentationerna från Podcar City 9 konferensen i Kalifornien som vi laddat upp på youtube-kanalen. Ni kan även läsa mer om presentationerna i tidigare inlägg. tex om världens första PRT-system som varit igång i USA sedan början av 1970-talet.

I första presentation talar Peter Muller, President för PRT Consulting Inc. Muller ger sina perspektiv på de många fördelar som finns med att använda PRT-system vid flygplatser men även som en central del i mindre samhällens och städers transportsystem. Muller har 30 års erfarenhet av en rad transportsystem inklusive PRT, järnväg och vägprojekt mm.


I den andra presentationen går Mike Stanley igenom de hinder och utmaningar som finns för att införa PRT-system och diskuterar dessa med publiken som kommer med många viktiga synpunkter. Stanley är entreprenör och ingenjör och startade TransitX 2015 efter ha tröttnat på den ständigt havererande kollektivtrafiken i Boston.


Fler presentationer och intervjuer från Podcar City 9 konferensen kommer upp på bloggen och youtube-kanalen i dagarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.