2017-07-02

Söndagsmys: Jobba och podda

Dagarna går fort när man har roligt eller jobbar mycket. För Johans del innebar tex helgen gäster som skulle underhållas men även en del målarbete av trälådor till bikuporna som slipades rena under torsdagen, Roberth har å sin sida begett sig av på semester mot Norrland och Norge en vecka.

Men nytta och nöje kan ju kombineras genom att tex lyssna på en hörvärd podd.

När Johan ägnade förmiddagen åt grundmålandet av bikupor lyssnade han på ett mycket tankeväckande program på Teslapodden som varmt rekommenderas. Avsnittet handlade inte bara om elbilar och det senaste om Teslas högaktuella release av sin omtalade elbil Tesla Model 3. Vad som särskilt attraherade vår uppmärskamhet var samtalen om effekterna på arbetsmarknaden av den exponentiella utvecklingen av automatiseringen och AI.

Värdarna Fabian och Anders bidrog som vanligt med olika perspektiv men särskilt hajade vi till över gästen i programmet Alfred Ruth, entreprenör och författare till en kommande roman där AI slår igenom med full kraft i slutet av 2040-talet, och dennes djupsinniga tankar i ämnet. Ruth kom med många tankeväckande och slående exempel om hur snabbt utvecklingen inom automatisering och AI går nu och varför detta är så viktigt att förstå och skiljer sig i grunden från tidigare paradigmskiften inom teknologi- och samhällsutvecklingen människan tidigare stått inför.

Vi har skrivit en hel del på temat automatisering och AI här på bloggen och nedan följer ett urval av dessa inlägg. Vi kommer givetvis ägna flera program åt AI-utvecklingen på vår nya EVolution-kanal framöver. Ett område vi följer med stort intresse och som ingen kan undvika att fördjupa sig i för att förstå framtidens utmaningar och möjligheter inom såväl energi, transport och omställningen till en mindre fossilberoende ekonomi.

  • Podcar-genombrottet 2016: Revolutionerande transportsystem för gruvindustrin/gods och för persontransporter
Trevlig söndag!

Lyssna gärna på Teslapodden om AI och Automatisering nedan:

Listen to "Framtiden" on Spreaker.

Måla och podda, trevligt och lärorikt! 
Johans grundmålade kuplådor som om ett par veckor ska bli skattlådor i bidgården i Dalarna, förhoppningsvis fulla med flytande guld! (honung)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.