2013-01-18

Fredagsmys med Chris Martenson och den RIKTIGT STORA helheten!

Redaktionen är mycket upptagen med bokskrivandet just nu så inläggen blir lite kortare ibland och kommer inte så tätt. Så här på fredagseftermiddagen blir det framförallt ett lätstips signerat den kloke och framsynte Chris Martenson. I en omfattande artikel i Financial Sense går Chris Martenson igenom kärnan kring Peak Oil och fullständigt smular sönder hypen kring det faktum att USA:s oljeproduktion ökat de senaste åren och att landets oljeimport samtidigt minskat ungefär lika mycket.

Artikeln är del 1 av 3 artiklar där Martenson framförallt går igenom kopplingen mellan Peak Oil och skuldkrisen och varför varken skifferoljan & skiffergasen i USA eller oljesandutvinningen i Kanada kommer göra USA energioberoende. Detta för att inte tala om förändra det faktum att världen står inför en energikris bara de närmaste åren på grund av minskad  oljeproduktion av den fram till nu billiga och lättåtkomliga råoljan.

Läs artikeln och se gärna Chris Martensons enastående presentation som han höll nyligen.
Inga förkunskaper krävs för att förstå Martensons budskap och dräpande fakta så skrid till verket och sätt er in den Riktigt Stora Helheten!

Trevlig fredag!2 kommentarer:

  1. Kan bara instämma i det ni skriver. Chris håller verkligen stilen och suddar ut alla tvivel på att det bara kan bli värre om man nu tror på business as usual. Lycka till med bokskrivandet!

    SvaraRadera
  2. Hej Martin! Tack! Business as usual=att tänka som en dinosaurie...förlegat!
    Mvh
    Johan

    SvaraRadera

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.