2013-10-17

En presentation av det pågående finansiella Valutakriget

Vi har i tidigare inlägg skrivit om det pågående valutakriget mellan å ena sidan USA med sin idag för världen dominerande reservvaluta, dollarn och utmanarna i form av framförallt länder som Kina, Ryssland, Brasilien och Indien. För att sätta in sig hur detta valutakrig fungerar och kan förändra världens ekonomiska system framöver har vi rekommenderat att man lyssnar på intervjuer med Jim Rickards.

Rickards är bland annat ekonom och rådgivare åt Pentagon med fokus på finansiell krigföring och kanske världens ledande expert på området valutakrig.

I nästa nummer av nätmagasinet Om Omställning som kommer ut i början av november, har Johan skrivit en längre artikel om skuldkrisen och det begynnande valutakriget så håll utkik på OM:s hemsida. I novembernumret har Johan även skrivit en artikel med olika exempel på svenskar som redan idag minskar sitt oljeberoende och vad man kan göra för att minska sin sårbarhet för Peak Oil och en ekonomi som inte längre kan upprätthållas med ekonomisk tillväxt.

Den 26 September höll Jim Rickards en presentation vid konferensen "Future of Money 2.0" i Bratislava (Slovakien) om finansiell krigföring och det ekonomiska systemet. Presentationen som ni kan följa även i pdf form här, gav mycket intressanta perspektiv på valutakrig ur ett historiskt perspektiv, hur det fungerar idag och vad vi kan vänta oss framöver.

Presentationen är 71 min lång varefter en cirka 20 min mycket intressant frågestund följer. Vi är medvetna om att videon kan tyckas vara i det längta laget men den tålmodiga skördar som vanligt kunskapens och insiktens frukter genom målmedvetenhet, nyfikenhet och hårt arbete.

2 kommentarer:

  1. Tålamod är den vises källa. Tack för alla värdefulla länkar ni lägger upp. De gör mig klokare.

    SvaraRadera

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.