2014-02-01

"Vinter i lågenergilandet"- Nytt nummer av Om Omställning 2014

Första numret av Om Omställning för i år är nu ute!

Denna gång är temat "Vinter i lågenergilandet", det vill säga dit vi måste ta oss men inte är idag. Johan Landgren (en av undertecknade skribenter på denna blogg) och övriga skribenter på Om Omställning, skriver om hur vi på olika sätt påverkas av minskad energitillgång och vad vi kan göra åt det.

Johans artikel har titeln: "2014 Kan bli Året du börjar rulla din egen energisnöboll". I artikeln (som ni finner på sida 48-50 i tidningen), skriver Johan om hur man på våra breddgrader kan utnyttja solenergin för både uppvärmning och elproduktion. Bland annat tips om hur man själv kan bygga eller låta installera luftsolfångare i sitt hus eller varför inte vakuumrörsolfångare? Relativt enkla åtgärder för att att undvika spillvärme från huset och därmed spara energi och pengar, ges också i Johans artikel.

I detta nummer finns många artiklar på lågenergitemat. Ni kan till exempel läsa Stuart Pledgers läsvärda intervju och artikel om den världsberömda bonden Joel Salatin. Bonden, som enligt Tidningen Time beskrivs som världens mest innovativa jordbrukare, för sitt okonventionella sätt att driva den 225 hektar stora familjegården "Polyface Farm" i Shenandoah Valley i USA. Stuart Pledger bjöd nyligen hit Joel Salatin och fick då tillfälle att samtala med den stora inspirationskällan.
Missa inte Om Omställnings -numret, det finns många inspirerande råd och tips att finna i det 70 sidor tjocka magasinet.

Om Omställning, nr 1 -2014


Trevlig lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.