2015-10-22

Föredrag Olja för blåbär lördag och tisdag i Stockholmsområdet

Nu på lördag presenterar vi vår bok Olja för blåbär -Energi, Makt och Hållbarhet i Märstas nya fina kulturhus och bibliotek. Under denna familjelördag kommer det vara fullt med aktiviteter i huset för barn och vuxna. Vi kommer ge ett 45 minuters föredrag där vi ger går igenom bokens huvuddelar följt av 30 minuters öppen diskussion/frågestund och att avsluta med försäljning/signering.

Ämnen som kommer beröras är bland annat Sveriges och Världens oljeberoende, krisberedskap, energiomställning, hållbara transporter, säkerhetspolitik och ekonomi.

Vi håller vårt föredrag kl 14.00 och adressen är Kulurtorget 7, kika på kartan här. Går bussar från Märsta station men är på gång och cykelavstånd.

På tisdag kommer vi inleda ett seminarium anordnat av Studiefrämjandet och Rune Celvinsson i Vasastan i Stockholm kl 18.00. Adress är Norrtullsg. 12 N i Studiefrämjandets lokaler.

Vi kommer ge vår syn på utmaningarna för Sverige när det gäller oljeberoendet och även klimatet, varefter Rune Celvinsson kommer tala om hur man övervinner sin rädsla och går till handling när framtiden kan kännas hopplöst mörk. Efter detta kommer inbjudna länspolitiker få en chans att berätta vad de gör för att möta svåra utmaningar som Peak Oil och konsekvenser av ökad belastning på samhället som klimat och omställning av energi och transportsystem medför.

Efter seminariet blir det försäljning/signering av Olja för blåbär.

Hoppas vi ses på lördag eller tisdag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.