2015-10-06

Tidningen OM finns nu för nedladdning GRATIS

Tidningen OM som drogs igång 2013 av Eva Pettersson i spetsen upphörde med nya nummer i maj pga bristande resurser. Johan var med från början som skribent och blev efter cirka ett år redaktör. Totalt bidrog Johan med 16 artiklar på teman som energibesparing, säkerhetspolitik, Peak Oil, biodling, framtidens landsbygd. ekonomi, och även en julsaga.

Tidningen gavs ut i 12 rätt så fullmatade nummer flera gånger runt 80 sidor, i första hand som E-tidning men för de prenumeranter som önskade- även som pappersupplaga. I tidningen kunde man läsa om artiklar som berör hållbar odling, självförsörjning, cirkulär ekonomi, energi, Peak oil, klimatfrågan, djurhållning, bakning och förstås mycket mer- allt för att skapa den helhet som oftast saknas i vanlig media.

Tidningen bjöd även på många färgglada bilder och illustrationer av den skickliga illustratören Jenny Wilhelmsson. Vi vet att tidningen inspirerat tidningar som nystartade Syre och att OM blev mycket uppskattad av de som läste den. Trots att OM inte ges ut i nya nummer har den tjänat sitt syfte, att skapa frön till en hållbar förändring och lever på så sätt vidare.

Många har hört av sig om att de saknar tidningen och undrat vad de kan få tag på tidigare utgivna nummer. Tack vare chefredaktören och grundaren Eva Petterson finns nu alla utgivna nummer för GRATIS nedladdning via denna länk.

Läs gärna något av tidigare 12 OM -nummer och sprid dem gärna till de som kan vara intresserade. De flesta artiklar är minst lika aktuella nu som när de publicerades.

Nedan några omslag från dessa nummer.

Sista numret (maj 2015) 
   
Provnumret (juli 2013)
-Johan förklarar vad Peak Oil handlar om

Första numret (2013)

OM nr 3 2013 - Julnummer

OM nr 3 2014

OM nr 4 2014

OM nr 6 2014 -Julnummer

Alla nummer finner ni alltså för nedladdning här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.