2011-11-23

Dollar upp råvaror ned! Recessionen är här!

Tyskland fick inte låna pengar, ja du läste rätt. Tysklands emission av av tioåriga statsobligationer blev ett misslyckande. Tyskarna fick nöja sig med att dra in 3,65 miljarder euro på auktionen, vilket kan jämföras med ett mål på 6 miljarder.Detta till en ränta om 1,98 -en ökning med 0,10%.

Ett orosmoln är att centralbanken Bundesbank tog en så stor del som 40 procent av emissionen. Enligt Di.

Kostnaden att swappa euro till dollar har under onsdagen nått den högsta nivån sedan 2008. Det finns en starkt växande trend att överge alla tillgångar som baseras på euron.

Detta är en KATASTROF! Marknadens dom är hård. Ytterligare en anledning att långa (köpa) dollarn.

Är det fortfarande någon som ärligt tror på Euroobligationer?Som grädde på moset sjönk inköpschefsindex i Kina i oktober till 48,0 jämfört med 51,0 föregående månad. Siffror under 50 betyder att aktiviteten i ekonomin minskar. Vi har redan fått uppgifter om att fastighetspriserna börjat att vackla ordentligt i Kina vilket även det tyder på att Kinas ekonomi riskeras att kylas ordentligt då byggande av nya fastigheter är en stor del av Kinas tillväxt och BNP. Minskning i byggande i Kina kommer så klart även att kyla ned råvarupriserna ordentligt.

JP Morgan nedgraderar i stort samtliga råvaror över hela linjen. Läs nedan.

När nu avmattningen i Kina börjat, och det väldigt bistra klimatet i EU/USA är det bara att avstå från investeringar i aktier/råvaror/fastigheter. “When in Doubt, Stay Out!” Då deflationstrycket är så väldigt stort som vi tidigare tjatat om, så handlar det nu om att skydda det du har. Därför är kontanter simplaste och bästa alternativet.

Länk till JP Morgan Global Commodities Research rapport, November 22, 2011

Efter auktionsfiaskot – marknaden dumpar euron – Affärsvärlden
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.