2011-11-21

Mer skulder löser inte problem med redan ohållbara skulder


 Jim Rogers är inte nådig i sin kritik mot länderna i väst nu när den obehagliga sanningen om deras ohållbara skulder flutit upp till ytan. Rogers är ingen dumskalle, han har inte varit särskilt optimistiskt de senaste åren men tidigare uttryckt sig mer diplomatiskt men nu tycks måttet vara rågat. Se själv.

För många av oss behöver Jim Rogers kanske inte någon presentation. Men för er novisa kan vi berätta att Rogers grundade tillsammans med en annan stor finanskändis vid namn George Soros Quantum Fund 1973, en av de tidiga hedge fonderna som kom att bli mycket framgångsrik. Efter 10 år hade fonden ökat 4200% i värde medan index endast för New York börsens S&P ökat med 47%. Efter detta bestämde Rogers sig för att det var dags för något nytt i livet, mer än att slava framför siffror på dataskärmar och började att resa världen runt på sin motorcykel. Han har även skrivit många populära böcker om sina upplevelser och erfarenheter i livet som framgångsrik investerare.

Rogers var också tidigt ute med att upptäcka att det skulle komma en ny trend och stark marknad för råvaror. Detta i takt med att Asien och då främst Kina urbaniseras allt mer så redan 1998 grundade han ett eget råvaruindex Rogers International Commodity Index ( RICI ). Detta index kom allt fler att använda sig av. Rogers bor för närvarande i Singapore därför att han anser att det 21:a århundradet tillhör Asien där han tror att en allt större del av den framtida tillväxten kommer att ske.


Finansrådgivaren Eddie Hobbs säger den obehagliga sanningen i  irländsk teves morgonsoffeprogram Ireland AM, från onsdag förr förra veckan. Här talas det om vad som kommer att hända om Italien faller. Även detta “ett måste” om du inte redan sett klippet som varit ganska populärt i etern på sistone.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.