2012-04-18

Någon som fortfarande tror att Spanien slipper nödlån?

Samtidigt som spanska börsens IBEX 35 index handlas på 3-årslägsta och den spanska 10-åringen tidigare i veckan handlats över 6%(5,87% skrivande stund).

Vi kan även läsa i dagens Svd  att i februari låg andelen problemkrediter i Spanien på den högsta nivån sedan 1994, enligt siffror från Spaniens centralbank. Banksystemet har 144 miljarder euro i osäkra, dåliga lån, vilket motsvarar 8,15 procent av de samlade tillgångarna. I januari låg siffran på 7,9 procent.

I morgon torsdag kommer dock det stora provet när Spanien ska sälja två-och tioåriga statsobligationer. Men den biffen fixar väl super Mario och ECB.

En annan intressant nyhet är att IMF som nu är ute och skramlar efter pengar för att stävja eurokrisen får nobben av USA. Japan ställer upp med 60 miljarder USD, UK med 10 miljarder pund, även Sverige ska delta. Det blir inga pengar från USA innan presidentvalet och US Treasury anser att IMF har tillräckligt med kapital för att kunna hantera krisen i Europa. Vad de egentligen menar är att ECB har en egen sedelpress. De behöver bara börja använda den lite flitigare.
Treasury's Brainard: IMF has enough firepower

Dagens humor kommer ifrån Montenegro här med sitt bidrag till Eurovision med låten Euro Neuro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.