2012-07-27

Fed upp på FEDI?

I videon ovan intervjuas Stephen Roach på Bloomberg om vad han tror om FED:s agerande framöver och dess hittills misslyckade försök att hindra nuvarande recession i USA med QE1, QE2 och Operation Twist 1 & 2.

Fedi kommer alltid till räddningen när Darth ekonomins krafter sprider sig i galaxen!

Inför nästa veckas FOMC möte, Federal Reserves 5:e årliga möte i ordningen, kan det vara på sin plats med en liten uppdatering.

Operation Twist -programmet innebär att FED säljer värdepapper med kort löptid och i stället köper värdepapper med lång löptid i syfte att pressa ner de långa räntorna och driva på den ekonomiska aktiviteten (öka framtidsförtroendet hos företag och hushåll att ta mer lån...). Detta är dessvärre inget annat än konstgjord andning och ett sätt att låna av framtiden för att man inte kan hantera nutidens ekonomiska skuldberg. 

Operation Twist har inte fungerat hittills säger Roach men FED har inget annat val än att "stilla marknaden" och kommer sannolikt tillkännage en ny QE eller liknande redan nästa vecka. 

Stephen Roach är senior executive vid Morgan Stanley och är bland annat även föreläsare vid prestigefyllda amerikanska Yale University.

För den som missat "grillningen" av Federalreseve-chefen Ben (helikopter ben) Bernanke om Liborskandalen inför amerikanska Senaten nyligen, se video nedan:
  

Trevlig fredag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.