2012-11-15

Jeff Rubin är "tillbaka" med förstärkning!

En av våra absoluta favoriter när det gäller att sätta Peak Oil i ett ekonomiskt sammanhang och dessutom gör det med humor och dräpande exempel och argument, är Jeff Rubin. Tro det eller ej men Jeff Rubin är faktiskt ekonom!

Jeff Rubin är före detta chefsekonom vid CIBC World Markets (en av Kanadas största investmentbanker) och författare till den fantastiska boken ”Why the World is about to get a Whole lot Smaller-Oil and the End of Globalization”. En bok som sannerligen rekommenderas för den som vill förstå kopplingen mellan dagens ekonomiska cirkus och dess direkta koppling till utvecklingen av världens oljeproduktion/konsumtion historiskt och fram till idag. 

Jeff Rubin har förekommit på förstasidan på bland annat the Wall Street Journal, Washington Post och Financial Times och blir ofta intervjuad i tidningar och tv som expert på energi and finansfrågor, särskilt olja.

Jeff Rubin har precis varit ute på en tour runt i Kanada där Rubin dels promotar sin nya bok "The big Flatline-Oil and the No-growth Economy" (även kallad "End of Growth") men försöker samtidigt tillsammans med David Suzuki- genetiker, mångfacetterad miljökämpe, prisbelönt vetenskapsman och bland annat medgrundare till David Suzuki Foundation och författare till 52 böcker, öka medvetenhet om kopplingen mellan ekonomin och ekologin...och ja Peak Oil!

Presentationen nedan är glädjande nog för oss som har hört Jeff Rubin många gånger tidigare, uppdaterade och inte samma veva som tidigare även om en del förstås naturligen upprepas. David Suzuki är inte så tokig han heller...  


Jeff Rubin & David Suzuki-En mindre men hållbarare värld följer när vi inte längre har en växande tillgång till billig energi, främst råoljan. 

Frågestunden som följde presentationerna av Jeff Rubin & David Suziki:

Några av våra tidigare inlägg om Jeff Rubin som kan vara av intresse:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hållas till bloggartikelns ämne. Håll god ton.